#Topoolorgrafies #Seismes2020 – Festa oberta dels artistes residents de la Fabra i Coats / Fàbrica de Creació.

Assaig audiovisual · Evocacions etnoolfactives (Peça ad hoc)

Manifest #Topoolorgrafies

Treball realitzat des de l’ecopoètica olfactiva; una recerca que tempteja a recol·lectar les densitats olfactives. Són acostaments a un espai d’innovació, un mètode on s’ensumen, s’equiparen i es comparteixen les #topoolorgrafies, llocs identificats en un entorn intervingut.
M’inspiro en el taskscape, paisatge relacionat amb les tasques humanes com un tot; en el smellscape, i en l’etnoolor com agència o com un sistema d’intencionalitats o d’accions.

La consciència de les olors i les seves identificacions proporciona un textura més rica i dinàmica dels territoris i informació rellevant sobre la nostra relació amb el món. Aquests paisatges olfactius socioculturals treballen en un espai concret, sempre entrellaçats amb l’ecologia olfactiva que desenvolupo.

L’objectiu és parlar de la pròpia existència a través de les línies traçables i amb capacitat de transmutar-se socialment, gràcies a les dissociacions genètiques culturals i ambientals.

**

#Seismes2020 dels residents RITUALS DE SUPERVIVÈNCIA COMUNITÀRIA

Seismes és la mostra col·lectiva i oberta dels artistes i col·lectius residents a Fabra i Coats – Fàbrica de Creació. Seismes és un gran happening de mostra de diverses accions artístiques dels artistes residents de la fàbrica. Dins del context d’emergència sanitària, el públic podrà descobrir durant tota una jornada el talent dels creadors i creadores de la Fabra i Coats, així com reconèixer la vinculació entre els artistes i les diferents entitats que hi resideixen.

La quarta edició de #Seismes porta per títol «Rituals de supervivència comunitària». #Seismes2020 és un esdeveniment obert i flexible, de tal forma que permet la participació simultània i dialogada de diferents propostes artístiques.

37 artistes visuals, de música, d’arts escèniques, digitals i de moviment, mostraran més de 20  accions en forma de vídeo, concerts, escultures, instal·lacions i peces d’arts escèniques en directe.

Participen 
a Seismes 2020: Aalbers, Aldo Aranda, Anastàtica, ArsGames, Blood Quartet, Christian Len, Claudio Correa, Escoleta de Cinema, Genís Rigol, Irma Marco, Jessica Moroni, Juan J. Ochoa, Konic THTR, Livemedia, LIVIANA, Luis Tabuenca, Malike Houssein, María Alcaide, Meritxell Virgili, Mertxe Hernàndez, Nadir, Ominira, Pamela Briones, Pedra, Ramon Casamajó, Xueni Ji.

Aquesta trobada es planteja com un Kit de supervivència comunitària que pot generar més preguntes que respostes. En aquest especial #Seismes2020 podrà veure tot un ventall de peces de nova creació, totes elles fruit de la col·laboració inèdita i adhoc per a l’ocasió entre les mateixes residents, des d’una mirada contemporània i compromesa, amb un esperit reivindicatiu, dialogant i pretesament sanador. Aquesta edició es bolcarà en expressions rituals, cuites dins la fàbrica de creació, on es mou com una part important de l’escena actual de Barcelona.

Aquesta festa s’ha dissenyat en un procés participat entre els i les residents de la Fabra i Coats, dinamitzats per The Good Good.