Smellsmap Sant Andreu / Viatge etnoolfactiu (Workshop) – Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats & Ateneu l’Harmonia (Projecte en Residència a la Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació)

Taller obert que es realitzarà amb la col·laboració de l’Ateneu l’Harmonia i per tot el territori de Sant Andreu.

DINÀMICA – En un dia – matí o tarda, dues úniques sessions, a escollir – de 11.00 a 13.30h o de 17.00 a 19.30h. Situarem el nas en el centre de les nostres estratègies per conèixer Sant Andreu, un entorn per redescobrir gràcies als «Viatges Olfactius». Unes jornades per afavorir la capacitat d’ensumar segons els nostres episodis de vida; un obrador on valorarem la descripció de les flairades.

Estem treballant perquè els Smellsmaps estiguin adaptats a les següents experiències culturals:

Acces officer – Disseny de la cadena d’accessibilitat per a la inclusió de la diversitat de les persones en activitats socials i artístiques – Discapacitats sensorials.
Arts in health – Aportacions olfactives des de la perspectiva cultural i les pràctiques poètiques en el camp de la salut i el benestar.
Ciutats i comunitats sostenibles – Smellsmap-landscape, urbanització i compromís inclusiu amb la “ciència ciutadana” o col·laborativa.

(…)

(…)

Carrer de Sant Adrià, 20, 08030 Barcelona.

 Trobada a l’entrada principal Fabra i Coats – Centre d’Art Contemporani de Barcelona.

**

Obrador

Què farem i de quina manera

Primera hora – Les pautes

Què és l’etnoolor · Representar l’experiència i el significat · Judici hedònic · Les semàntiques o paraules · Memòria, episodis, sinestèsia, evocació · Exercicis pràctics · Formulari Google · De quina manera realitzarem el “Viatge Etnoolfactiu”.

El “Viatge Etnoolfactiu»

Els participants han de realitzar dos itineraris olfactius marcats pel barri de Sant Andreu, un al matí i l’altre al vespre, a través de les següents plataformes:

Dades Participants – SmellsMap Sant Andreu-Viatge a l’etnoolor

Formulari – SmellsMap Sant Andreu-Viatge a l’etnoolor

El viatge o itinerari – aquest es realitzarà individualment i lliurement -, s’haurà convertit “de facto” en un coneixement subjectiu; consecutivament aquesta experiència personal la compartirem a l’arena col·lectiva a través de les evidències etnoolfactives descrites, de manera que aquella forma, la subjectiva, passarà a ser enteniment objectiu a través de les categories comunes que tots consensuarem en el segon dia. Del que es tracta és de ser conscients d’unes etnoolors col·lectives, sent el procés una eina de coneixement i empoderament dels veïns/es de Sant Andreu.

Les paraules, les sensacions i el lloc

Quan parlem de l’aprenentatge d’una llengua aquesta consisteix a produir mots dins unes circumstàncies adequades, de manera que la seva denominació suscita l’aprovació d’un grup de locutors.  Així, en el segon dia podrem establir unes certituds i afirmacions etnoolfactives a través del llenguatge, o dit d’una altra manera: entre tots els qui formarem el grup dels “Viatges etnoolfactius”, establirem unes etnoolors del barri.

Gràcies a totes i tots per la vostra predisposició

Ecomind // H/OMM – Hub/Osmoteca de la Memòria de la Mediterrània // Llenguatge Natural de les Olors // Smell – SmartCity // Smellscape // Taskcape // Tecnopaisatges Olfactius democràtics // Thick Data Olfactiu

Inscripcions al taller: